Fuck the system

Les zit in haar shop, tussen twee klanten door drinkt ze een heerlijk fris glas cola en kletst wat bij met Vincent. Hij is een van haar goeie vrienden die regelmatig even binnen springt puur voor de gezelligheid. Ik moet het ook toegeven, in Les haar shop is het altijd gezellig. Het heeft een prachtige groene voorgevel en het is ontzettend rustig, maar ook centraal gelegen op het Zuid. Vlak achter de hoek is een gezellig pleintje waar op deze zonnige zaterdag kinderen heerlijk buiten spelen terwijl hun ouders op het terras iets drinken samen met hun vrienden en buren. In de straat parallel met die van haar zijn veel brocante/tweedehands winkeltjes die voor de volle 100% profiteren van de vintage-trend. 

Kortom het is dus een lekker zonnige zalige zaterdag. 

Op het moment dat Les haar volgende dossier uit de kast neemt voor de klant die elk moment kan binnenkomen vliegt de deur open. Vincent springt op van het bureau en laat hierdoor bijna zijn glas omvallen. Les draait zich iets te snel om en botst hierdoor tegen Vincent waardoor zijn glas ook effectief tegen de grond klettert. Gelukkig niet op haar bureau waar een net afgewerkt ontwerp klaarligt voor iemand die later die dag nog langskomt. 

Tijd om te bekomen van de eerste schok hebben ze niet. Een jong meisje zet haar beide handen op de toog en gilt dat ze een tattoo wil en wel nu meteen. “Fuck the system”, gilt ze! “Nu, in het groot, hierzo!” roept ze, wijzend op haar bijna ontblootte borst. Les hoort Vincent hoorbaar slikken. Zoals altijd blijft Les uitermate kalm en stapt zelfverzekerd op het meisje af. 

Als een briesende stier herhaalt ze haar woorden en trekt haar topje nog verder naar beneden waardoor haar gepiercete tepel duidelijk zichtbaar wordt. “Fuck the system” krijst ze opnieuw. Wild met haar armen zwaaiend, wil ze naar de stoel lopen. Les probeert haar tegen te houden en te kalmeren. Het meisje verzet zich en grijpt zich vast aan de zijkant van de toog om zo richting de stoel te geraken. Op het moment dat Les erin slaagt om haar twee stappen achteruit te krijgen, kalmeert ze een klein beetje. Ze zet zich op een kruk en vertelt na een paar minuten verslagen dat ze dolgraag ‘Fuck the system’ wil en wijst op haar borst. Ze beseft dat die nog steeds ontbloot is en een beetje beschaamd trekt ze haar topje terug omhoog. 

Les vertelt haar dat ze niet zomaar nu ineens een tattoo kan zetten. Als ze dat heel graag wil, dan kan ze altijd een afspraak maken en wil Les gerust een ontwerp maken. Maar het lijkt haar nu even beter om naar huis te gaan en er eens rustig over na te denken. Les wil haar een kaartje meegeven met de openingsuren en haar telefoonnummer wanneer een oudere man de shop binnenkomt. Hij ziet het meisje zitten, pakt haar bij haar arm, verontschuldigt zich tegenover Les en neemt haar mee naar buiten. 

Les sluit verbijsterd de deur en draait zich om. Vincent staat stokstijf naast het bureau. Wanneer hij zich ontspant en ze samen naar zijn voeten kijken die midden in een plas cola blijken te staan, schieten ze in de lach. 

Ooh help, ja, bij Les is het altijd gezellig, maar op tijd en stond gebeurt er ook wel eens iets heel spannends! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait